Voor het gehele Murphy-programma klik hier


Een stukje Murphy-geschiedenis
Het bedrijf Frank W. Murphy Manufacturer is geboren uit de zoektocht van één man naar een eenvoudige en betrouwbare motorbeveiliging.
In de jaren 30 van de vorige eeuw was Frank W. (Pat) Murphy verkoopleider bij een grote apparatenwederverkoper. Zijn klanten, o.a. in de olieindustrie, klaagden vaak over "opgeblazen" motoren. Deze waren van matige kwaliteit en hadden veiligheidsschakelaars, die geen aanwijzingen gaven, moelijk te testen waren en er vaak de brui aan gaven. Pat besloot een eenvoudiger, maar toch meer effectieve schakelaar te ontwikkelen.
Pat's idee was om een combinatie te maken van een indicatiemeter en een schakelaar, die automatisch de motor zou stoppen als de oliedruk te laag was of de koeltemperatuur te hoog opliep. Het was een eenvoudig ontwerp, gemakkelijk te begrijpen en het werkte! 
De uitvinding werd voor het eerst geïnstalleerd in onbeheerde motoren in olievelden. De operators waren blij met de schakelaar, omdat zij de werkende meter konden zien en naar behoefte het uitschakelpunt konden bijstellen. Murphy's uitvinding, inmiddels Swichgage® genoemd, werd zo goed ontvangen, dat Pat besloot om al zijn tijd te besteden aan het fabriceren van zijn Murphy Safety Switch. Samen met zijn echtgenote Rosalie bouwde hij de instrumenten aan hun keukentafel in Mount Carmel, Illinois.

In de navolgende jaren heeft het bedrijf Frank W. Murphy honderden producten ontwikkeld, die compressoren, pompen, generatoren en andere motoren monitoren en controleren. De controlesystemen voor industriële toepassingen monitoren o.a. druk, temperatuur, vloeistofniveau, en vibratie.
Het hoofdkantoor van Frank W. Murphy is gevestigd in Tulsa/Oklahoma. Er zijn nog vier vestigingen in de Verenigde Staten, een in Mexico, een in China en een in het Verenigd Koninkrijk.. Daarnaast zijn er wereldwijd distributeurs, die de Murphy-producten verkopen. THB International B.V. is daar een van.